خواص گل بابونه
بابونه علاوه بر خواص درمانی زیادی که دارد، میتواند رنگ طبیعی و زیبایی به موهای شما دهد.
آنچه لازم است در مورد این گیاه و موارد استفادهاش بدانید را اینجا بخوانید.
1. مشخصات:
بابونه گیاهی به ارتفاع حدودا سی سانتیمتر است. این گیاه معطر بوده و در چمن زارها و زمینهای شنی و کنار جادهها میروید.
ساقهٔ بابونه سبز روشن و برگهای آن کوچک و متناوب میباشد و دارای بریدگیهای باریک و نامنظم است. همچنین برگهای بابونه پوشیده از کرک میباشند. گلهای این گیاه سفید رنگ و وسط آنها زرد است و در فصل تابستان که فصل گلدهی این گیاه است، در انتهای هر ساقه یک گل بهطور منفرد ظاهر میشود. قسمت مورد استفادهٔ این گیاه، کاپیتولهای آن است که در فاصلهٔ ماههای اردیبهشت تا مهر ماه، آنرا از ساقه جدا میکنند. گلهای بابونه را در زمانیکه تازه شکفتهاند، چیده و سپس آنها را بهصورت لایه نازک بر روی پارچهای گسترانیده و میگذاریم تا به آرامی و به تدریج تحت تاثیر گرمای ملایم خشک شوند. کاپیتولهای این گیاه دارای اسانس هستند. این اسانس، در حالت تازه به رنگ آبی تیره میباشد و این رنگ به علت وجود مادهای به نام آزولین است. این رنگ، به مرور زمان و در اثر هوا و نور به رنگ سبز و قهوهای تبدیل میگردد.
این گیاه در آذربایجان، لرستان، خوزستان و اطراف تهران و نزدیکی دماوند بسیار زیاد میروید.
بابونه گیاه معروفی است و گل آن در طب سنتی ایران مصارف زیادی دارد. بخور آن برای ضدعفونی صورت و مجاری تنفس مفید است. رنگ کردن موهای سفید با جوشاندهٔ گل بابونه رنگ زیبایی به موها میدهد. نوشیدن شیرهٔ گل بابونه برای رفع یبوست، تسکین دردهای معده و رودهها، درد سنگ کلیه، سوزش ادرار و التهاب مثانه بسیار توصیه میشود. مصرف دم کردهٔ این گیاه باعث کاهش التهابهای پوستی شده و اثرات نیش حشرات را تعدیل میکند و همچنین عصارهٔ آن برای درمان سوختگیها و جوشهای پوستی مفید میباشد.
2. روش استفاده:
برای تهیه آن کافی است ۲ تا ۳ قاشق مرباخوری از گل خشک بابونه را در یک فنجان آب گرم بریزید و پس از از ده دقیقه آنرا صاف کرده و گرم میل کنید.
استفاده از گل بابونه برای زنان باردار جائز نیست زیرا ممکن است باعث سقط جنینشده و یا جنین را ناقص نماید. همینطور خوردن بیش از حد آن باعث حالت تهوع میشود. زخم معده و ورم روده را میتوان با خوردن شیرهٔ بابونه به طریقهٔ بالا معالجه کرد، مشروط بر اینکه بیمار از کشیدن سیگار و خوردن قهوه و چای پرهیز نماید.
افرادی که دارای بیماری قلبی بوده و برای رقیق کردن خون از دارو استفاده میکنند، باید از مصرف این گیاه اجتناب نمایند. ممکن است این گیاه برای بعضی افراد ایجاد آلرژی کند؛ مخصوصا افرادی که به گیاه علف هرز پوش حساسیت دارند. مصرف این گیاه باعث میشود که آنتی بیوتیک در مبارزه با عفونتهای ادراری عملکرد قویتری داشته باشد.
زمینه مصرف گیاه :
- درمان زخم و ورم معده
- تقویت اعصاب و مغز
- مدر
- قاعده آور
- زیاد کنندهٰٔ شیر
- مفید برای سردرد و میگرن
- درمان سنگ کلیه
- تسکین درد عضلانی
- به عنوان تب بر استفاده میشود
- آرامشبخش ، رفع بدخوابی و بیخوابی
- تقویت مغز و حافظه
- کاهش دهنده ترشحات زنانه و خونریزی
- تسکین دردهای عادت ماهیانه
- مفید برای جوشهای پوست و صورت
- مفید برای گریپ و سرماخوردگی
- مفید برای نفخ معده
- مناسب برای معالجه گلودرد
- برای تقویت موی سر
- مناسب برای معالجه یبوست
- مناسب برای التهاب حنجره
- مفید برای هضم غذا
- برای شورهٔ سر
- برای مثانه مفید میباشد
- مقوی معده میباشد
- آلرژی و حساسیت
- ضد التهاب
- تقویت بنیه
- رقیق کننده خون
- بیماریها و التهابهای استخوان و مفاصل
- ضد نفخ
- درمان یبوست
- رفع التهابهای پوستی و سوختگی
- کود گیاهی
- ضد عفونت و التهابها
نظرات شما عزیزان: